Sherlock Holmes i ørerne

Forleden blev vi i klubben af et af vore nye medlemmer gjort opmærksom på en mere end 30 år gammel, dansk radiodramatisering af Baskervilles hund med Hardy Rafn som Sherlock Holmes og Jesper Langberg som doktor Watson.

Eller rettere, vi blev gjort opmærksom på, at dramatiseringen, der er i fire dele og instrueret af Ole Kröll, faktisk kan findes på DR’s hjemmeside, og det bør man bestemt gøre. Det er en meget fin og stemningsfuld udgave af historien.

 

5 thoughts on “Sherlock Holmes i ørerne

 1. Faktisk husker jeg såvel Refn som Jesper Langbjerg med glæde som jeg lyttede til i radioen sammen med min far da jeg var yngre og faktisk mente min far at Refn delvist var inspireret af Bretts TV Fortolkning af Holmes.

 2. Rafn er bestemt dobbelttydig som Holmes: til tider dyb, mørk og alvorlig, og så højstemt skinger til andre tider. Næsten udvisende den bipolaritet, som Brett jo også gjorde.
  Men det ville jo så kræve, at Rafn og Kröll havde haft mulighed for at se Brett på DR; og havde de det? Radioteatret sendte Baskerville Hunden først i november 1984 – og Granada udsendte deres serie i England første gang i april 1984. Men hvornår begyndte DR at transmittere serien herhjemme?!
  Der er altid et nyt spørgsmål for sande sherlockianske forskere!

 3. Naturligvis aner jeg ikke dette: Men Min far fulgte meget med i radio/tv anmeldelser før jeg selv hooked på Holmes og jeg tror altså ? han ligeledes havde styr på dette omend det er muligt at denne dyrkelse kan koste undertegnede hans medlemsskab!

 4. Jeg mener at have læst på nettet, at radioteatret lavede flere historier med Sherlock Holmes.
  Det er flere år siden, at jeg opdagede Baskerville Hunden på Bonanza og jeg vil sådan ønske, at de får lagt flere radiokrimier ud derinde. Jeg har efterhånden hørt Baskerville hunden en del gange, og den er lige god hver gang. Skuespillerne yder et virkelig godt stykke arbejde! Hardy Rafn er virkelig god som Sherlock Holmes.

 5. Ja, der blev lavet flere Sherlock Holmes-dramatiseringer af Danmarks Radio, blandt andet i 1960’erne. Og Ole Kröll stod bag mange af de stykker, inkl. krimier, som Radioteatret lavede i 1980’erne, ikke mindst en meget rost udgave af Rosens navn.

  Vi kan hurtigt blive enige om, at det ville være dejligt, om Danmarks Radio lagde flere af de gamle stykker ud på nettet – såfremt de altså har gemt dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.