KENDT SHERLOCKIANER FYLDER 110 AAR

Eller vilde have gjort det, hvis altsaa ikke HENRY var draget over Reichenbach tilbage i det Herrens Aar 1991.

Ja, Henry Lauritzen, BSI, SHK, CFBS, SCS, saa Dagens Lys med Dobbelt-A og stort Begyndelsesbogstav d. 29. August 1908. Og ind imellem de to Aarstal var han utrættelig Tegner, humoristisk Boheme, Vennernes Ven, forrygende Frimærkesamler, galopperende Gentleman, og ikke mindst en sand Sherlockianer! Og saa var han rundet af en gammel Boghandlerslægt, saa naar han sendte Jule- og Nytaarsønsker ud til sine Venner (og dem havde han mange af!), saa var det ikke blot Breve, han skrev. Næ, han dedikerede sig saa meget, at han skrev hele Bøger om sine mange Interesser; og dem er vi mange, der heldigvis nyder godt af stadigvæk!

Henry var ikke gammeldags eller konservativ; næ, han satte en Ære i at være “reaktionær”. Han havde intet imod Forandring; bare det ikke medfører noget nyt.

Derfor er alle Medlemmer af Sherlock Holmes Klubben i Danmark, ja alle Sherlockianere i hele Verden, hermed opfordret at mindes vor gamle Præsident i hans Aand: Man kan iføre sig Butterfly og promenere rundt i Deerstalker. Man kan indtage et glas Cognac og læse i én af hans mange Bøger. Man kan endda selv begynde at skrive med gammeldags Retskrivning. Men modsat Henrys egen Tradition kan og bør den ikoniske Røg nok udelades. Blot man i det mindste lover i al Fald for sit indre Blik at forestille sig en god Cigar efter eget Ønske.