John Bennett Shaw

En af de mest berømte Sherlockianere og Sherlock Holmes-samlere var John Bennett Shaw, og The Shaw 100, hans liste over de 100 bøger, man som Sherlockianer er nødt til at eje, er stadig arkivmeteren, vi alle retter os efter.

For nylig fandt man et 30 minutter langt og 35 år gammelt interview med Shaw, som ud over at handle om Sherlock Holmes og det at samle på bøger om og med detektiven, har en anden og temmelig fantastisk sherlockiansk forbindelse.

Bag kameraet på interviewet stod nemlig den blot 14-årige Mitch Cullin, der 23 år efter, i 2005, skrev den bog, A Slight Trick of the Mind, som ligger til grund for Bill Condons fremragende film, Mr. Holmes.

Her er interviewet.

Stephen Fry og Sherlock Holmes

Det er ikke nogen hemmelighed, at den britiske forfatter, skuespiller og komiker Stephen Fry er stor fan af Sherlock Holmes.

Han er medlem af The Sherlock Holmes Society of London, og han spiller Mycroft Holmes i den anden af Guy Ritchies såkaldte Sherlock Holmes-film.

Han har endda også skrevet en fornøjelig, lille Holmes-pastiche, The Adventure of the Laughing Jarvey.

Men kronen på værket i forhold til Holmes og al hans væsen må være, at Stephen Fry nu har indtalt stort set hele Conanen som lydbog.

Og det er en formidabel lytteoplevelse, fordi Fry læser ikke kun op, nej, han så at sige spiller de forskellige roller – giver de enkelte figurer hver sin stemme.

Hele herligheden, der også inkluderer nye introduktioner til historierne af Fry selv, kan købes via Audible og varer omkring 70 timer. Det er 70 timer i himlen for enhver Conaniker eller Sherlockianer.

Her er et lille lydklip, som Independent har fået lov til at lægge på sin hjemmeside.

Sherlock Holmes lever videre

Det kan godt være, at udstillingen og foredragsrækken på Ordrup Bibliotek er forbi, men på Litteratursiden fejrer man lige nu den brillante detektiv og hans væsen, og det gør man endda med bidrag fra klubbens egne medlemmer.

Blandt andet har forfatteren Dennis Jürgensen fået lov til at interviewe mesteren.

Og så fortæller både vores præsident og to medlemmer om deres forhold til Holmes, og hvorfor han stadig er så populær en figur.